Légy' sportos, kiegyensúlyozott, aktív a várandósság előtt, alatt és után!

5 érv, miért folytasd nyáron is az edzést

2017/06/05. - írta: SportosMami

" Nyár van nyár, röpke lepke száll virágra, zümmög száz bogár! "

Szögre akaszthatjuk az edzőcipőt és az edzőruhát. Ha elértük a kívánt nyári alakot, akkor azért, ha meg nem, hát akkor már úgy is olyan mindegy, akkor azért. 

Vagy mégsem? 

De ne(m) ám! Íme 5 érv a mellett, hogy folytasd az edzést!

1) A szervezet szereti a folytonosságot

Érdekesen működik az emberi szervezet. Illetve úgy mondanám, hogy logikusan. Azaz, ha beállsz egy napi vagy heti rutinra, akkor ő ahhoz igazítja az anyagcserédet. Ha folyamatosan változtatsz rajta ( egyik hónapban így edzel, a másikban úgy, három hónapig pedig egyáltalán nem) akkor a szervezeted összezavarod, mert mire átállna az egyik rendszerről a másikra te már egy harmadik periódusban vagy. (és csodálkozol, hogy nem formálódsz, fogysz)

shane-rounce-229912.jpg

kép forrása:pixabay

 

2) A motivációnak is jót tesz a folytonosság

Beálltál a heti 2-3 edzésre. Jujj, de szuper! Június 1-jén azonban elengedsz mindent, és irány a nagyvilág. Egész nyáron semmit nem sportolsz rendszeresen szervezett keretek között, gondolj bele, milyen lesz Szeptember 1-jén visszamenni a terembe és megfogni újra a vasakat, vagy beállni valamelyik csoportos órára.... Kész kínszenvedés lesz. Újrakezdeni valamit mindig sokkal-sokkal nehezebb, mint folytatni

pexels-photo-127627.jpeg

kép forrása: pexels

3) Nem mozogsz, mégis ugyanannyit eszel... hova vezet ez?

Hozzászoktál ahhoz, hogy a heti mozgás mellett mit és mennyit eszel. Még egy kis csoki, néhány szelet süti is becsúszott, de nem nagyon érdekelt, hiszen úgy is lemozgod. Na, most ez a "na úgy is lemozgom" szűnt meg. Azaz a nehezen leadott kilóid szépen lassan visszakúsznak rád.

food-salad-restaurant-person.jpg

 Kép forrása: pexels

 

4) A lelkiismereted megnyugtatása nem egyenlő az edzéssel

" Nem edzek, de MAJD futok a strandon, frizbizem, görkorizom, úszom..." Ez körülbelül olyan mondat, mint az, hogy Majd holnap elkezdem.... a lelkedet megnyugtatja, de nem történik semmi holnap sem. 

 graffiti-colorful-now-street-art-mural-facade.jpg

Kép forrása:visualhunt

 

5) Hiányozni fog a mozgás - mivel fogod lelazítani magad egy stresszes nap után? 

Ismered azt az érzést, amikor jár kezed -lábad, nem tudsz egy helyben megmaradni és azt érzed, hogy ha most nem sportolsz, akkor itt helyben szétrobbansz? A mozgás ugyanis nem csak a testednek, de a szellemednek és a lelkednek is gyógyír. Elűzi a stresszt, boldogsághormonnal, azaz endorfinnal és energiával tölt fel, kikapcsol és ellazít. 

 3796279865_1162a07906_z.jpg

kép forrása: visualhunt

 

Ha kedvet kaptál a folytatáshoz, vagy szeretnél most belekóstolni a sport világába, csatlakozz a 21 napos  sportos kihívásomhoz! 21 nap, 21 edzésvideó, 20 perces edzések, 3 testtáj  ( kar/váll, hát, popsi/comb) receptgyűjteménnyel, mindezt INGYEN! Ide kattintva te is csatlakozhatsz a kiíhíváshoz! Tarts velünk!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportosmami.blog.hu/api/trackback/id/tr7312563975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása